İnsanın ilk varoluşu ile beraber yaşamımıza ışık ve ateş girer. Çünkü karanlık bir ortamda insanların hareket etmesi neredeyse olanaksızdır.
Evet, karanlıkta yarasa gibi uçan canlılar olabilse de insanın öyle bir yeteneği bulunmaz. Bu yüzden ilk çağlarda doğal ışıkla aydınlanan insanlar geçen zaman içinde teknolojinin ilerlemesi ile beraber yapay aydınlatma yöntemleri bulur.
Elektriğin icadı, elektriğin gerek iç, gerek dış mekanlarda kullanılabilmesi için kimi ürünlerin ortaya çıkmasına neden olur. Ampul, bahçe aydınlatma aplikleri, projektörler ilk anda söylenebilecek olan ürünler.
Tüm bu ürünler imal edilirken de kullanılan kimi malzemeler var. Örneğin bahçe aydınlatmasında sıkça kullanılan ürünlerden birisi Poliamid malzeme. Bu malzeme mühendislik plastiği olarak tabir edilen plastikler içinde genel amaçlı kullanılan plastik grubundan bir ürün.
İlk kez 1930 yılında DuPond’da Wallace Carothers ve ekibi tarafından üretilen bir ürün. Halk arasındaki deyimi naylon.
Bahçe aydınlatma ürünlerinin dış muhafaza kısmında hem görsel, hem koruma amaçlı olarak kullanıyorlar. Bunların tercih edilmesinin en önemli nedeni dış ortamlara rahatlıkla mekanik olarak dayanması ve kolay monte edilebilmesi. Bulunurluk açısından da son derece yaygın olmaları bir avantaj.485 ile -40 derece her ortamda kullanılabilirler.
Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta mühendislik formülü ile üretilen gerçek poliamidlerin kullanılması gerektiği.